Elektrische poffertjespan
Apparatuur om zelf te bakken

Elektrische poffertjespan

Een elektrische poffertjespan heeft veel voordelen ten opzicht van een gewone poffertjespan of poffertjesplaat, die je dus als het ware op een fornuis moet verwarmen, maar er zijn ook zeker een paar nadelen.

Het stroomverbruik is geen nadeel, want het fornuis waarop je een gewone poffertjespan plaatst verbruikt immers ook energie, onafhankelijk van op welke energiebron je de poffertjes maakt op het fornuis.

Wel moet je in dat geval goed opletten of de gewone poffertjespan geschikt is voor jouw fornuis. Een poffertjespan voor een gasfornuis kan immers niet op een keramische kookplaat gebruikt worden. Hoewel sommige poffertjespannen, mits de onderkant helemaal glad en vlak is, ook op een keramische kookplaat gebruikt kunnen worden.

Ondanks dit raden we toch aan een pan te gebruiken die voor het betreffende fornuis geschikt is. Dit voorkomt immers mogelijke problemen met de pan.

Bij een elektrische poffertjespan heb je van dit alles geen last. Je hoeft als het ware alleen nog maar de stekker in het stopcontact te steken.

De voordelen en nadelen van een elektrische poffertjespan

De voordelen van een elektrische poffertjespan zijn eigenlijk best wel groot ten opzicht van een gietijzeren poffertjespan, het materiaal waar deze pannen doorgaans van gemaakt zijn.

Allereerst natuurlijk het gewicht. Gietijzeren pannen staan bekend om het goed vasthouden van de warmte, en zijn juist daardoor erg geschikt om bijvoorbeeld poffertjes te baken, maar door het gebruik van gietijzer ook behoorlijk zwaar.

Dat wil overigens niet zeggen dat de elektrische versie van dergelijke pannen lichter zijn, maar dat komt dan eerder doordat deze pannen natuurlijk meer bevatten dan alleen een pan. Het warmteapparaat zit er meteen onder de pan.

Dus wat gewicht betreft zal het elkaar niet zo heel veel ontlopen. Als je bijvoorbeeld een Bestron elektrische poffertjespan bekijkt, dan is deze vrij compact en vooral vrij gemakkelijk schoon te maken.

Iets wat bij een gietijzeren pan, en dan vooral als de pan vaker gebruikt wordt. Een Bestron poffertjespan is voorzien van een antiaanbaklaag, en kan daardoor na het bakken simpel schoon gemaakt worden.

De pan is geschikt om 14 goudbruine poffertjes in één keer te bakken, het geen eigenlijk voldoen is voor 1 tot 2 personen. Natuurlijk afhankelijk van de soort poffertjes die je wilt maken.

Bij gietijzeren pannen is er redelijk wat keuze tussen de hoeveelheid poffertjes die je in één keer in de pan kunt bakken.

Er zijn pannen voor 7 poffertjes, maar ook pannen voor 30 poffertjes. Daarbij moet je dan wel het gewicht in de gaten houden. Een pan voor 7 poffertjes valt nog wel mee, maar een pan voor 30 poffertjes is beduidend zwaarder.

Hoewel het voordeel dan wel is dat je in één keer bakken genoeg poffertjes kunt bakken voor meerder personen.

Het nadeel van een elektrische poffertjespan is ook meteen het voordeel van een gietijzeren poffertjespan. Staat het stevig, hoewel dat bij een elektrische pan misschien belangrijker is dan bij een pan op een fornuis, en al helemaal bij een gietijzeren pan. Want door het gewicht staan deze wat steviger op het fornuis.

Bij veel elektrsiche pannen kan het apparaat heen en weer worden geschoven.

Bij de Bestron elektrische poffertjespan APFM770W, is dat nagenoeg onmogelijk, want de pan heeft aan de onderkant antislipvoetjes, en die voorkomen het wegglijden van de pan op een gladde ondergrond.

Je kunt de pan dus gewoon op het aanrecht gebruiken, en dat is toch wel een groot voordeel, de pan daar kunnen gebruiken waar je wilt.

Dat is ook meteen weer een voordeel van een elektrsiceh poffertjespan, want degelijke pannen kun je zelfs bij mooi weer buiten gebruiken. Je hebt immers alleen maar stroom nodig, en je kunt de poffertjes zelfs buiten bakken.

Bij de Bestron elektrische poffertjespan is overigens de behuizing hittebestendig, en kan dus doorgaans zelfs op de tuintafel gebruikt worden.

Overigens is de Bestron elektrische poffertjespan op het moment van schrijven één van de betere elektrische poffertjespannen, en de prijs varieert van 20 tot 35 Euro. Verschillende modellen zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Beste en meest makkelijke elektrische poffertjespan

Bestron APFM700SD

Bestron APFM700SD

De Bestron APFM700SD is een poffertjesmaker met een compact design. Het heeft daardoor niet veel plek nodig.

Het is ideaal om snel poffertjes te bakken.

  • Hittebestendige behuizing
  • Het verwarmingelement maakt snel opwarmen mogelijk
  • Aan/UIT schakelaar en indicatielampje
  • Antislipvoetjes

Vevor Poffertjesmaker set

Vevor Poffertjesmaker set

Compact ontwerp om snel heerlijke Hollandse poffertjes te kunnen bakken.

Cool touch handgreep
Anti-slip voetjes
Anti-aanbaklaag
Indicatielampje

Inhoud:
1x Poffertjesmaker 1 x Voedsel Clip 1x handleiding 1 x Garde 2 x Borstels 4 x Schoonmaak Sponzen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€399,95)

Nut Maker – Poffertjesmaker

Nut Maker – Poffertjesmaker

Poffertjesmaker maar ook Cake Pop Maker.

Aluminium handgrepen
Antiaanbaklaag
Roestvrijstalen behuizing
Innovatief ontwerp

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,00)
Website | + berichten

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

De Bestron APFM700SD is een poffertjesmaker met een compact design. Het heeft daardoor niet veel plek nodig.

Het is ideaal om snel poffertjes te bakken.

  • Hittebestendige behuizing
  • Het verwarmingelement maakt snel opwarmen mogelijk
  • Aan/UIT schakelaar en indicatielampje
  • Antislipvoetjes
Deel ons op social media