Stroopwafelijzer
Wafels

Stroopwafelijzer

Stroopwafelijzer, welke is de fijnste, en wat je er eigenlijk mee?

Het is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om zelf stroopwafels te maken, een traditionele Nederlandss koek dat bestaat uit twee dunne wafels met een laagje stroop ertussen.

Het ijzer bestaat meestal uit twee metalen platen met ronde uitsparingen die de vorm van de stroopwafel hebben.

Om stroopwafels te maken, wordt het deeg in tussen de platen gedaan en platgedrukt met behulp van het wafelijzer.

Hierdoor wordt het deeg platgedrukt en ontstaat er een dunne wafel die gebruikt wordt voor de stroopwafel. Na het bakken wordt er stroop op een wafel gedaan, en wordt er nog een wafel op de stroop gelegd. Even aandrukken, en de stroopwafel is klaar Stroopwafelijzers zijn vooral populair in Nederland, waar stroopwafels een traditionele lekkernij zijn.

Stroopwafelijzers zijn er in verschillende maten en kunnen worden gebruikt in professionele bakkerijen of thuis in de keuken.

Kun je stroopwafels met een normaal wafelijzer bereiden?

Ja, het is mogelijk om stroopwafels te maken met een wafelijzer dat niet specifiek is ontworpen voor stroopwafels, zoals een wafelijzer. Asl ijzer tenminste de mogelijkheid heeft om de bakplaten te wisselen.

Een normaal wafelijzer is meestal wel geschikt om Belgische wafels te maken, maar de plaat die daarvoor gebruikt wordt is de grof om stroopwafels te maken. Als de plaat kan worden gewisseld, kun je er dus een fijnere plaat indoen, speciaal voor dunne wafels.

Waar kun je een stroopwafelijzer kopen?

Een stroopwafelijzer kan op verschillende plaatsen worden gekocht, zowel in fysieke winkels als online, zoals bijvoorbeeld onder aand eze pagina. Hier zijn enkele mogelijkheden om een stroopwafelijzer te kopen:

 • Er zijn verschillende gespecialiseerde winkels in Nederland die keukenapparatuur verkopen, waaronder stroopwafelijzers. Zoek online naar “keukengerei winkel” of “bakkerijbenodigdheden” en vind een winkel bij jou in de buurt.
 • Grote warenhuizen verkopen vaak keukengerei, waaronder stroopwafelijzers.
 • Je kunt ook tweedehands stroopwafelijzers vinden op websites zoals Marktplaats of Ebay. Let wel op dat het apparaat nog goed functioneert en veilig is om te gebruiken.
 • Er zijn verschillende online winkels die stroopwafelijzers verkopen. Door online te winkelen, kun je ook prijzen vergelijken en reviews lezen van andere kopers. Onder aan deze pagina kun je een paar online mogelijkheden vinden. De prijzen staan er meteen bij vermeld. Vaak zijn deze lager dan wanneer het betreffende wafelijzer in de winkel koopt.

Voordat je een wafelijzer koopt, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het apparaat, de vorm van de ijzers, kunnen deze gewisseld worden, de kwaliteit van het materiaal, en de prijs. Door jezelf goed te informeren, kun je de juiste wafelijzer vinden die past bij jouw wensen en budget.

Wat zijn de Top5 stroopwafelijzer?

Hier zijn vijf suggesties voor stroopwafelijzers: het zijn populaire opties op basis van gebruikersbeoordelingen en verkoopcijfers.

Cloer 261

Deze Duitse stroopwafelijzer is zeer populair vanwege de gelijkmatige verhitting en duurzaamheid.

Het wafelijzer bevat over een vermogen van 800 watt,het wafelijzer heeft geen automatische afschakeling en bevat niet over een timer.

Het ijzer heeft vijf verschillende standen waarmee je de optimale temperatuur kunt instellen.

Fritel CW 2435

Dit Belgische merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het heeft een grote bakplaat en is geschikt voor het maken van verschillende maten stroopwafels.

Dit wafelijzer heeft een vermogen van ruim 1600 watt, en het heeft verschillende bakplaten die je kunt gebruiken om er wafels mee te maken.

Krampouz CEBPA 4

Dit Franse stroopwafelijzer heeft een non-stick coating en kan gemakkelijk worden gereinigd. Het is duurzaam en betrouwbaar.

Het wafelijzer bevat een vermogen van 1800 watt, het wafelijzer kan maximaal 300 graden warm worden en het heeft een totaalgewicht van ruim 16 kilogram.

Bestron ASW217

Dit Nederlandse stroopwafelijzer is compact en handig in gebruik. Het heeft een anti-aanbaklaag en een temperatuurregeling.

Het wafelijzer van het merk bestron heeft een vermogen van ruim 700 watt, er zit geen timer op en het apparaat kan zich niet automatisch uitschakelen.

Dit wafelijzer is erg geschikt voor als je een licht apparaat zoekt, het wafelijzer weegt namelijk slechts 1,9 kilogram.

Princess 132465

Dit stroopwafelijzer is gemakkelijk in gebruik en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft een anti-aanbaklaag en een temperatuurregeling.

De Princess 132465 is een wafelijzer wat geschikt is om de populaire wafels in bubble vorm te maken, natuurlijk kun je deze ook voor het bereiden van stroopwafels gebruiken.

Het wafelijzer heeft een vermogen van ruim 700 Watt en een Temperatuur indicator.

Let op

Dit zijn slechts enkele suggesties en er zijn vele andere goede stroopwafelijzers op de markt. Het is belangrijk om te kijken naar wat jouw specifieke behoeften zijn en welk merk en model hier het beste bij past.

Welke verschillende varianten van stroopwafels zijn er?

Stroopwafels is een heerlijk Nederlandse koek dat bestaat uit twee dunne wafels met een laagje stroop ertussen. Hoewel de traditionele stroopwafel al heerlijk genoeg is, zijn er ook verschillende varianten van stroopwafels beschikbaar. Hier zijn enkele voorbeelden van de varianten van stroopwafels:

 • Mini-stroopwafels: Dit zijn kleine stroopwafels, perfect om te serveren bij de koffie of thee.
 • Chocolade-stroopwafels: Deze variant heeft een laagje chocolade op de bovenkant van de wafels, waardoor de koek nog lekkerder wordt.
 • Kaneel-stroopwafels: Dit zijn stroopwafels met extra kaneel in het deeg, wat zorgt voor een extra smaak dimensie.
 • Karamel-zeezout-stroopwafels: Deze variant heeft een zoutige karamellaag tussen de wafels, wat voor een interessante smaakcombinatie zorgt.
 • Stroopwafel-koekjes: Dit zijn kleine stroopwafels die in de vorm van een koekje zijn gebakken. Hiervoor zijn er zelfs stroopwafelijzers te krijgen, waarmee je de kleine wafels kunt bakken.
 • Stroopwafel-cake: Dit is een cake met stukjes stroopwafel erdoorheen, wat zorgt voor een heerlijke stroopwafels maak in de cake. Zie het recept HIER.
 • Stroopwafel-pannenkoeken: Dit zijn pannenkoeken waarin stukjes stroopwafel zijn verwerkt, wat zorgt voor een heerlijke zoete en krokante textuur.

Er zijn nog veel meer varianten van stroopwafels te vinden, maar dit zijn enkele voorbeelden. Of je nu van traditionele stroopwafels houdt of een van de varianten wil proberen, er is altijd wel een stroopwafel die bij jouw smaak past.

Cloer 261

Cloer 261

De Cloer 261 is een ideaal wafelijzer om kniepertjes, dunne wafels, of oublie wafels te maken.

 • De diameter bedraagt 15 centimeter
 • De thermostaat heeft 5 standen
 • Anti-aanbaklaag
 • Deze wafelijzer heeft een plat design
 • Opslagplaats voor snoer
 • Indicatielampje, zodat je weet wanneer het wafelijzer op temperatuur is.


Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

De Cloer 261 is een ideaal wafelijzer om kniepertjes, dunne wafels, of oublie wafels te maken.

 • De diameter bedraagt 15 centimeter
 • De thermostaat heeft 5 standen
 • Anti-aanbaklaag
 • Deze wafelijzer heeft een plat design
 • Opslagplaats voor snoer
 • Indicatielampje, zodat je weet wanneer het wafelijzer op temperatuur is.
Deel ons op social media