Poffertjespan
Apparatuur om zelf te bakken

Poffertjespan

Poffertjespan, natuurlijk om heerlijk thuis poffertjes te kunnen bakken. Zou het niet ideaal zijn als je zelf zo’n pan zou hebben?

Want er is natuurlijk niets leuker dan zelf poffertjes te kunnen bakken voor de kinderen, hoewel het zelf kunnen eten van deze zelf gebakken poffertjes natuurlijk ook een feest is.

Je kunt poffertjespannen in diverse soorten en maten kopen, waarbij je moet opletten hoeveel poffertjes er in één bakbeurt gemaakt kunnen worden, want dit aantal verschil soms per pan.

Een goede pan heeft meestal een doorsnede van 24 centimeter, en biedt ruimte om 19 poffertjes te bakken. Natuurlijk maak en eet je al snel te veel poffertjes, maar in doorsnee kun je er van uitgaan dat voor een volwassene 15 poffertjes in een portie zitten.

Voor een kind zijn dit er ongeveer 8 tot 10. Met een doorsneepan heb je dus meer dan genoeg voor 1 portie.

Het tweede dat belangrijk is, is dat de pan natuurlijk geschikt moet zijn voor het fornuis dat je thuis gebruikt, tenzij je een elektrische poffertjespan wilt kopen. Deze kun je zonder fornuis gebruiken.

Dus de pan moet geschikt zijn voor een gasfornuis als je op gas kookt, maar er is vanzelfsprekend ook een speciale poffertjespan inductie, als je op een inductieplaat kookt.

Een poffertjespan kopen

Er worden tal van poffertjespannen aangeboden, en vaak kun je door de bomen het bos niet meer zien, daarom een aantal tips zodat je de juiste poffertjespan kunt kopen.

Een goede poffertjespan bakt niet makkelijk aan. Want dat is natuurlijk vervelend als dat wel gebeurt, ondanks je de pan hebt ingevet. Een pan met een antiaanbaklaag is extra handig.

Bovendien is het belangrijk dat de pan een gelijkmatige warmteverdeling heeft. Het is immers fijn als alle poffertje gelijktijdig klaar zijn, en het is vervelend als de ene helft van de poffertjes al klaar zijn, terwijl de andere helft poffertje nog niet klaar is.

Let op het volgende:

  • Een goede poffertjespan is gemaakt van ijzer of gietijzer. Bij een elektrische poffertjespan is dit overigens niet het geval.
  • Kies het juiste aantal poffertjes dat je per bakbeurt kunt bakken, en die past bij jouw gezin.
  • Er bestaan ook speciale bakplaten voor op de barbecue, als je tijdens een gezellige barbecue een lekker nagerecht wilt maken.
  • Aanbakken is vervelend, dus kies eventueel een antiaanbaklaag als je dit risico niet wilt lopen.
  • En kijk of de pan geschikt is voor het fornuis dat je thuis gebruikt.
Ocina – Poffertjespan

Ocina – Poffertjespan

Gietijzeren poffertjespan voor branders, dus gas en dergelijke.

Inclusief doseerfles, handvaten, 6x poffertjesvorken en invetkwast – Gratis Receptenboek.


CuisiNoon® Poffertjespan Premium

CuisiNoon® Poffertjespan Premium

Deze CuisiNoon® Poffertjespan Premium is een gietijzeren pan die geschikt is voor alle warmtebronnen.

Geschikt voor 19 poffertjes
Inclusief bakkwast, poffertjesvork, doseerfles, 2 siliconen bakhandschoenen, en een gratis E-book met poffertjesrecepten.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,00)

BunYa Poffertjespan – Ø 24 cm

BunYa Poffertjespan – Ø 24 cm

De BunYa Poffertjespan - Ø 24 cm is geschikt voor gas, voor de oven, keramisch, halogeen, en inductie, en geschikt voor 19 poffertjes.

  • Gietijzer
  • Geen deksel

Verkrijgbaar bij

bol.com

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Gietijzeren poffertjespan voor branders, dus gas en dergelijke.

Inclusief doseerfles, handvaten, 6x poffertjesvorken en invetkwast – Gratis Receptenboek.

Deel ons op social media